Pırlanta Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 2 RENK

Son güncelleme: 2020-01-23 13:04:34

Pırlantada dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biriside satın almış olduğunuz ürünün sahip olduğu renktir.

2-Pırlanta Renkleri

Pırlantaların çoğu renksiz gibi gözükür. Fakat pırlantada renk farkı belli belirsizdir. Peki en iyi pırlanta rengi nedir diye merak edenlere de hemen söyleyelim: Bir pırlanta ne kadar renksizse o kadar değerlidir. Pırlanta renk skalasında tamamen renksiz pırlanta yok denecek kadar azdır. Ayrıca çok belirgin renge sahip pırlanta da az bulunur.

Genellikle pembe, kırmızı, sarı ve mavi gibi renkleri olan pırlanta renk sıralaması "diamond" kelimesinin ilk harfi olan "D" harfinden başlayıp "Z" harfine kadar uzanır. Yani yüzük bakarken karşılaştığınız pırlanta harfleri, taşın ait olduğu renk skalasını ifade eder.

Pırlanta renk sınıfları arasında D harfi en beyaz pırlantayı simgeler. Beyazlığı ve renkleri Z'ye doğru değişir ve D renk pırlanta bulmak zordur. Seçim yaparken farklı renk değerlerine sahip yüzükleri karşılaştırarak daha kolay karar verebilirsin. G.I.A (the Gemological Institude of America)'nın renge göre pırlanta kalite tablosuna göre, alfabetik sıra ile D'den Z'ye kadar olan harfler pırlantanın renk oranını gösterir. Yine de biz sana fikir vermesi için pırlanta renk kodları tablosunu şöyle bırakalım:

pırlanta renk sıralaması

Pırlantanın ilk günkü gibi kalması için mücevherin satın alındığı firmadan mücevher bakımı hakkında bilgi edinilebilir.